DOEN DOOR DENKEN

Stoïcijnse PraktijkStoïcijns Consult

'O, dus jij gaat mij advies geven,' zul je denken. 'Heb je jezelf al advies gegeven? Heb je jezelf al op het rechte pad gebracht? Heb je daarom zoveel tijd over om andere mensen te verbeteren?' Nee, zo schaamteloos ben ik niet, om mensen te gaan behandelen terwijl ik zelf ziek ben. Ik praat met je alsof we allebei op dezelfde kamer in het ziekenhuis liggen over dezelfde kwaal waar wij beiden aan lijden. Ik geef slechts enkele geneesmiddelen door.

- Seneca, Brieven van een Stoicijn, brief 27

De Praktijk

Volgens de Stoïcijnse filosofie zijn het niet de dingen die ons overkomen die ons van streek maken, maar onze gedachten over die dingen. Wie problemen wil aanpakken of op weg wil naar een goed en gelukkig leven moet het eigen denken kritisch onderzoeken en in harmonie brengen met de wereld.

Mijn praktijk is geworteld in de Stoïcijnse levensfilosofie. Ik help u bij het ontwikkelen van een Stoïcijnse mindset of het aanpakken van een specifiek probleem. Daarbij heb ik een voorraad aan filosofische denkwerktuigen tot mijn beschikking. Sinds de aanvang van mijn praktijk heb ik verschillende cliënten in hun denkwegen kunnen helpen.

Ik ben geen psycholoog of therapeut. In mijn praktijk wordt er geen diagnose opgesteld, wordt u niet doorgelicht of op andere wijze 'geïnterpreteerd'. Ik heb aandacht voor u als persoon die - net zoals ik en vele anderen - worstelt met levensvragen en belemmeringen en daar constructief mee aan de slag wil.

Voor meer informatie over Stoïcisme verwijs ik u graag naar De Nieuwe Stoa. Voor meer informatie over hoe ik u kan helpen kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Consulten

De Stoïcijnse consulten vinden plaats op afstand via Skype of alternatieve online verbindingen. 

Overweegt u een consult? Dan kunt u een eenmalig gratis kennismakingsgesprek aanvragen zodat u een idee krijgt van wat ik voor u kan betekenen en wat de tarieven voor het consult zijn. U kunt daarna beslissen over een vervolggesprek.

Een consult duurt maximaal 60 minuten. Ik bied ook consulten specifiek voor jongvolwassenen vanaf 16 jaar.  

Een consult vindt uitsluitend plaats op afspraak en kan alleen via de telefoon (0630590484) of het contactformulier aangevraagd worden.

De praktijk is aangesloten bij de Vereniging voor Filosofische Praktijk en het Netwerk Existentiële Filosofie.

Please contact me if you are interested in Stoic Mindset Training in English.