Filosofische Praktijk

Doen Door Denken

 
Dennis de Gruijter (1978)

Filosofie moet ons helpen grip te krijgen op ons leven, of dat nu gaat om grote levensbeslissingen of om het doorstaan van de alledaagsheid.

Met die overtuiging verzorg ik filosofielessen in het voortgezet onderwijs, ben ik actief als filosofisch consulent in mijn praktijk en help ik organisaties en particulieren met het realiseren van toegankelijke filosofische projecten.

Ik kan het ook niet laten om te schrijven over mijn interesses, zoals fenomenologie, geschiedenis van de filosofie en politiek. En ik vind het fantastisch om met mensen in gesprek te gaan over filosofische ideeën.

De solidariteit van de schok - Europa volgens Jan Patočka is mijn filosofische debuut bij Uitgeverij ISVW (2018). Het is de eerste Nederlandse publicatie over deze bijzondere filosoof uit Tsjechië. De ideeën van Patočka zijn de inspiratie van alles wat ik onderneem.

Sinds maart 2019 werk ik aan de organisatie van een G1000 in Gouda. Een gezonde politiek vereist een gezonde publieke wereld waarin inwoners en bestuurders als burgers elkaar ontmoeten en waar de inwoners de agenda en uitkomsten bepalen.