Dennis de Gruijter

Filosoof, Auteur, Docent

BIOGRAFIE

Dennis de Gruijter is geboren en opgegroeid in Sliedrecht. Hij ontsnapte succesvol aan een carrière in de bagger industrie. Via mavo, mbo en hbo ging hij in Rotterdam filosofie studeren aan de EUR.

Na enkele jaren boeken verkopen in Haarlem en Leiden ging hij aan de slag in het voortgezet onderwijs als filosofiedocent en legde hij het fundament voor de Nederlandse Filosofie Olympiade.

Sinds 2017 verzorgt hij stadsfilosofie te Gouda.

De solidariteit van de schok is zijn debuut bij Uitgeverij ISVW. Daarvoor schreef hij artikelen over onderwijsfilosofie voor het Tijdschrift Filosofie (zie Media).

Dennis woont en werkt in Gouda en is bereikbaar via info@stadsfilosoofgouda.nl

N.B. Stadsfilosofie Gouda heeft de samenwerking met Stichting Mandeville Academy per mei 2018 beëindigd.

Agenda


Stadsfilosofie presenteert: 'Een Tragische Avond'

Datum:05-06-2018
19:00

De nieuwsgierige, ongehoorzame Pandora die onbedoeld het kwaad in de wereld brengt. De ongewenste koningszoon Oedipus die zijn ogen uitsteekt. De rechtvaardige Antigonè die voor een onmogelijk dilemma staat en haar keuze met de dood moet kopen.

Het zijn alledrie helden uit oude Griekse tragedies die nog steeds worden opgevoerd in theaters over de hele wereld. Hun verhalen leven voort, ook al komen ze uit een wereld en cultuur met totaal andere normen, waarden en overtuigingen. Waar komt deze fascinatie vandaan en hoe wordt de moderne samenleving nog steeds door deze tragedies beïnvloedt?

De leerlingen uit 5 vwo van de GSG Leo Vroman zochten het uit. Het resultaat is 'Een Tragische Avond’ in StudioGonz. Met behulp van theater, muziek en lezingen koppelen we de Griekse tragedies aan het dagelijks leven. Ook steken we de tragedies in een hedendaags jasje, om te laten zien op welke manieren de tragedies nog steeds actueel zijn en de wijze lessen weer te geven.

U bent van harte uitgenodigd voor 'Een Tragische Avond'!
https://goudabruist.nl/activiteit/29380/stadsfilosofie-presenteert---een-tragische-avond-Terug naar overzicht