Dennis de Gruijter

Filosoof, Auteur, Docent

Wacht eens even, dit is toch de pagina van Doen Door Denken?

Dat klopt! De website met informatie over de diensten van Doen Door Denken, zoals trainingen Socratisch Leiderschap, cursussen Socratisch Onderwijs en Burgerschapsvorming voor Voortgezet, Hoger en Wetenschappelijk Onderwijs, wordt op dit moment opgebouwd en zal binnen de komende twee weken worden gelanceerd.

Mocht u toch al vragen hebben, of wilt u meer informatie over de trainingen en cursussen, dan kunt u contact opnemen via info@doendoordenken.nl.


BIOGRAFIE

Dennis de Gruijter is geboren en opgegroeid in Sliedrecht. Hij ontsnapte succesvol aan een carrière in de bagger industrie. Via mavo, mbo en hbo ging hij in Rotterdam filosofie studeren aan de EUR.

Na enkele jaren boeken verkopen in Haarlem en Leiden ging hij aan de slag in het voortgezet onderwijs als filosofiedocent en legde hij het fundament voor de Nederlandse Filosofie Olympiade.

Sinds 2017 verzorgt hij stadsfilosofie te Gouda.

De solidariteit van de schok is zijn debuut bij Uitgeverij ISVW. Daarvoor schreef hij artikelen over onderwijsfilosofie voor het Tijdschrift Filosofie (zie Media).

Dennis woont en werkt in Gouda en is bereikbaar via info@stadsfilosoofgouda.nl

N.B. Stadsfilosofie Gouda heeft de samenwerking met Stichting Mandeville Academy per mei 2018 beëindigd.

Agenda


Lezing 'De werkloze toekomst'

Datum:18-11-2018
11:45

De werkloze toekomst

Dennis de Gruijter is filosoof, auteur, docent, freelancer, grondlegger van de Nederlandse Filosofie Olympiade en stadsfilosoof van Gouda.

De toekomst is werkloos. Door robotisering en automatisering zal lichamelijke en cognitieve arbeid grotendeels verdwijnen. Steeds meer mensen zullen mensen minder kunnen werken. Wat betekent dat voor een cultuur waarin je sociaal-maatschappelijke waarde voornamelijk bepaald wordt door werk? Wat betekent dat voor burgers die opgevoed zijn met de Calvinistische en socialistische arbeidsethosl dat werk zin geeft aan je leven? Is de werkloze toekomst een utopie of een crisis, een verworven vrijheid of een nieuwe slavernij?

‘Wat is – als we niet meer samenvallen met ons werk – onze sociaal-maatschappelijke waarde als mens’ (Philipp Blom)
http://www.agnietenconvent.nl/index.php/actueel-programma/Terug naar overzicht