Dennis de Gruijter

Filosoof, Auteur, Docent

Wacht eens even, dit is toch de pagina van Doen Door Denken?

Dat klopt! De website met informatie over de diensten van Doen Door Denken, zoals trainingen Socratisch Leiderschap, cursussen Socratisch Onderwijs en Burgerschapsvorming voor Voortgezet, Hoger en Wetenschappelijk Onderwijs, wordt op dit moment opgebouwd en zal binnen de komende twee weken worden gelanceerd.

Mocht u toch al vragen hebben, of wilt u meer informatie over de trainingen en cursussen, dan kunt u contact opnemen via info@doendoordenken.nl.


BIOGRAFIE

Dennis de Gruijter is geboren en opgegroeid in Sliedrecht. Hij ontsnapte succesvol aan een carrière in de bagger industrie. Via mavo, mbo en hbo ging hij in Rotterdam filosofie studeren aan de EUR.

Na enkele jaren boeken verkopen in Haarlem en Leiden ging hij aan de slag in het voortgezet onderwijs als filosofiedocent en legde hij het fundament voor de Nederlandse Filosofie Olympiade.

Sinds 2017 verzorgt hij stadsfilosofie te Gouda.

De solidariteit van de schok is zijn debuut bij Uitgeverij ISVW. Daarvoor schreef hij artikelen over onderwijsfilosofie voor het Tijdschrift Filosofie (zie Media).

Dennis woont en werkt in Gouda en is bereikbaar via info@stadsfilosoofgouda.nl

N.B. Stadsfilosofie Gouda heeft de samenwerking met Stichting Mandeville Academy per mei 2018 beëindigd.

Agenda


Filosofie Café Juni

Datum:12-06-2018
19:30Op de geboortedag van George Bush Sr., een man waar je alles van kan vinden, is er weer Filosofie Café in De Goudse Eend.

Op de tweede dinsdag van juni heten Stadsfilosofie Gouda en gastheer Jeroen je welkom in de Goudse Eend, onbetwistbaar het beste biercafé van Gouda en omstreken! Geen dikdoenerij, geen luchtfietserij, gewoon in dialoog en discussie over een vraag die speelt en dan zoveel mogelijk de verdieping in. Kunnen we elkaar beter begrijpen? Kunnen we ons zelf beter leren begrijpen?

Het Filosofie Café heeft een gespreksleider. Die bepaalt niet wat er wordt besproken, maar wel hoe er wordt gesproken. Aan het begin van het Café levert iedereen een vraag in die hij of zij zou willen bespreken. Na een stemronde komt er één vraag naar boven en die staat die avond centraal. In de Socratische geest volgen we waar ons onderzoek ook maar naar toe mag leiden.

Filosoferen is het zoeken naar antwoorden, maar het doordenken van de vraag is het belangrijkste doel. Het Filosofie Café heeft een open en democratisch karakter. Iedereen is gelijkwaardig in het gesprek en geeft mede richting aan de filosofische verkenning. Gezamenlijk denken we verder en dieper!

https://goudabruist.nl/activiteit/29958/filosofie-caf%C3%A9-juniTerug naar overzicht