Dennis de Gruijter

Filosoof, Auteur, Docent

Wacht eens even, dit is toch de pagina van Doen Door Denken?

Dat klopt! De website met informatie over de diensten van Doen Door Denken, zoals trainingen Socratisch Leiderschap, cursussen Socratisch Onderwijs en Burgerschapsvorming voor Voortgezet, Hoger en Wetenschappelijk Onderwijs, wordt op dit moment opgebouwd en zal binnen de komende twee weken worden gelanceerd.

Mocht u toch al vragen hebben, of wilt u meer informatie over de trainingen en cursussen, dan kunt u contact opnemen via info@doendoordenken.nl.


BIOGRAFIE

Dennis de Gruijter is geboren en opgegroeid in Sliedrecht. Hij ontsnapte succesvol aan een carrière in de bagger industrie. Via mavo, mbo en hbo ging hij in Rotterdam filosofie studeren aan de EUR.

Na enkele jaren boeken verkopen in Haarlem en Leiden ging hij aan de slag in het voortgezet onderwijs als filosofiedocent en legde hij het fundament voor de Nederlandse Filosofie Olympiade.

Sinds 2017 verzorgt hij stadsfilosofie te Gouda.

De solidariteit van de schok is zijn debuut bij Uitgeverij ISVW. Daarvoor schreef hij artikelen over onderwijsfilosofie voor het Tijdschrift Filosofie (zie Media).

Dennis woont en werkt in Gouda en is bereikbaar via info@stadsfilosoofgouda.nl

N.B. Stadsfilosofie Gouda heeft de samenwerking met Stichting Mandeville Academy per mei 2018 beëindigd.

Agenda


Boekpresentatie 'De solidariteit van de schok'

Datum:22-04-2018
14:00

Op zondag 22 april komt filosoof Dennis de Gruijter bij H. de Vries Boeken zijn nieuwste boek presenteren: De solidariteit van de schok. Europa volgens Jan Patočka. Hij laat ons kennis maken met de inhoud door een lezing van ongeveer 45 minuten te geven met de titel 'Van Parijs naar Praag: Vrijheid, verantwoordelijkheid, politiek'.

'1968 is 'the year that rocked the world'. Muziek, filosofie, kunst, liefde en seks, onderwijs, het verlangen naar creatieve vrijheid doortrok de wereld van west naar oost: de verbeelding moest aan de macht. Vanaf nu zou alles anders gaan. Het ankerpunt in dit verhaal is Parijs. Maar er is een tweede revolutie in 1968, minder bekend maar met veel grotere impact: op 20 augustus rollen Russische tanks de Praagse Lente binnen. Hier ontstaat het begin van een vrijheid waar de Parijzenaren geen idee van hebben, een ‘solidariteit van de schok’. Door het denken van de Tsjechische filosoof Jan Patočka zullen we deze andere vrijheid en solidariteit gaan verkennen.'

Dennis de Gruijter werkt als filosoof en mentor aan de Mandeville Academy en in het voortgezet onderwijs. Hij legde het fundament voor de Nederlandse Filosofie Olympiade en is momenteel stadsfilosoof van Gouda. De solidariteit van de schok is zijn debuut bij Uitgeverij ISVW. Eerder schreef hij artikelen over onderwijsfilosofie voor het Tijdschrift Filosofie.

Reserveer het boek

Datum: Zondag 22 april 2018
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Locatie: H. de Vries Boeken, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem
Toegang: Gratis
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via: wetenschap@devriesboeken.nlTerug naar overzicht